Ozonator do żywności

Ozonator do żywności – zastosowanie

Żywność którą kupujemy (szczególnie warzywa, owoce i mięso) jest preparowana w czasie produkcji tak aby zachowała świeżość jak najdłużej – oczywiście stosowane są środki ochrony roślin i inne chemikalia – ale o tym wiemy.

Ozon

Od kilkunastu lat – od 2001 roku, kiedy prawodawstwo USA (Agencja Żywności i Leków) dopuściło stosowanie ozonu. Nie tylko zakłady przemysłowe zaczęły z niej korzystać, ale również osoby indywidualne. Niestety zalew chińskich, tanich produktów wypaczył rozumienie metody ozonowania kierunkując ją na banalną czynność zanurzenia produktów w wodzie „pseudo naozonowanej” – czyli wodzie o niewystarczającym stężeniu rozpuszczonego ozonu. Więcej na temat wyboru właściwego urządzenia do ozonowania żywności oraz korzyściach płynących z ozonowania żywności można przeczytać w dedykowanej zakładce – Ozonowanie żywności.

W oparciu o wiedzę zdobytą przy produkcji instalacji dla zakładów przemysłu spożywczego oraz badania prowadzone we własnym laboratorium, możemy zaoferować urządzenia dedykowane (specjalistyczne) do ozonowania żywności w warunkach domowych:

Aby przeczytać czym różnią się nasze ozonatory od konkurencyjnych (o wiele tańszych) proszę kliknąć poniższy przycisk:

Co nas wyróżnia?

Ozonatory do żywności naszej produkcji:

Ozonator wody, powietrza Korona Zdrowa Żywność

Poręczny ozonator wody i żywności. Może służyć również do ozonowania butów. W zestawie: kompletny zestaw do ozonowania wody i żywności w warunkach domowych.

Ozonator domowy powietrza, wody i żywności (generator ozonu) Korona AIR-WATER

Uniwersalny ozonator  powietrza, samochodowy, wody i żywności wybierany przez osoby indywidualne i specjalistów. Ozonuje kubatury o powierzchni do 25 metrów kwadratowych oraz klimatyzację samochodową i  obuwie w warunkach domowych. Dodatkowo – pilot zdalnego sterowania oraz możliwość jonizacji powietrza. Liczne referencje z placówek naukowych świadczą o jakości i bezpieczeństwie stosowania tego ozonatora.

Gwarancja bezwzględna – do 5 lat. Przeczytaj dedykowany artykuł – Jaki ozonator wybrać tutaj.

Pierwotna cena wynosiła: 1800,00 zł.Aktualna cena wynosi: 1450,00 zł.

Rata już od: 40,28 zł Sprawdź

WIĘCEJ O NASZYCH OZONATORACH DO ŻYWNOŚCI:

Domowy ozonator do warzyw, owoców, mięsa – Korona Zdrowa Żywność

ozonator-powietrza-wody-zywnosci

Trzy zastosowania:

  1. Ozonowanie wody i żywności w warunkach domowych
  2. Jonizacja powietrza
  3. Ozonowanie powietrza w niewielkich pomieszczeniach

Ozonator jest przeznaczony między innymi do ozonowania żywności i przedmiotów zanurzonych w zimnej wodzie. Gdy ozonujemy, proces wykonujemy pod wyciągiem lub przy otwartym oknie. Małe ilości ozonu wydobywające się z wody nie są szkodliwe, jednakowoż mogą wywołać łzawienie i kaszel – należy unikać wdychania. Naczynie należy dobrać tak, aby produkty były przykryte wodą. Kamienie do ozonowania zanurzamy do dna, kilkakrotnie mieszamy produkty podczas procesu – ozon, woda ozonowana musi dotrzeć wszędzie. Zawsze używamy kranową, zimną wodę. Produkty dobrze opłukujemy przed zanurzeniem. Ozonator ozonuje maksymalnie 5 L wody i w takiej ilości ozonujemy:

owoce –  10 minut, warzywa – 15 minut, mięso –  20 minut. Gdy wody używamy mniej – proces ozonowania skracamy proporcjonalnie. Po ozonowaniu produkty powtórnie spłukujemy. Woda ozonowana jest bezpieczna; zmoczenie rąk nie generuje żadnych skutków.

Ozonator uniwersalny – do pomieszczeń, wody i żywności – Korona AIR-WATER

Ozonator domowy powietrza, wody i żywności (generator ozonu) Korona MED

Ozonator Korona AIR-WATER służy do:

  • Ozonowania powietrza w pomieszczeniach do 50 metrów kwadratowych
  • Ozonowania wody i żywności (zestaw dyfuzorów w załączeniu)

Wodą ozonowaną można opłukać mięso, drób, owoce, warzywa, itp. Warzywa zostaną pozbawione pestycydów poprzez ich utlenienie. Poprawi się również smak gotowej potrawy. Wężyk z kamieniami do dyfuzji należy zanurzyć w naczyniu, garnku z wodą w którym będziemy ozonować produkty spożywcze. Można również ozonować je gazowym ozonem w worku foliowym. Owinąć worek z produktami na króćcu, wpuścić ozon, trzymać kwadrans. Produkty po ozonowaniu dobrze spłukać zimną wodą. Woda ozonowana jest przydatna tylko przez do kwadrans od jej sporządzenia. Szczegółowa instrukcja ozonowania dołączana jest do urządzenia.

Zaufali nam m.in: