luft@chemist.com; +48 44 307 07 33   plen

Oliwa ozonowana | oliwka ozonowana

Jesteśmy największym polskim producentem oliwy ozonowanej. Przy produkcji, ozonowaniu stosujemy własne, autorskie rozwiązania techniczne oraz procedurę stosowaną przy produkcji leków.

Kolejne etapy ozonowania oliwy ozonowanej

Oliwa ozonowana „OlivOzoneOil” – ulotka informacyjna

 

Producent:

Laboratorium naukowo-wdrożeniowe „Korona” 

Wojciech Luft

 

Wymagane prawem certyfikaty i wyniki badań:

Karta charakterystyki ozonowanej oliwy –

Deklaracja REACH –

Certyfikat QMSCERT oliwy z oliwek –

Certyfikat zgodności oliwy z oliwek –

Oliwka ozonowana

nmr

Sygnały widm 13C NMR dla oliwy z oliwek i ozonowanej oliwy pokazujące ozonek w porównaniu ze stopniem utlenienia podwójnych wiązań

Ozonki są całkowicie nieszkodliwe, są stabilnymi składnikami, które nie ulatniają się z czasem, i których struktura umożliwia im przenikanie do najgłębszych partii skóry i pozytywne oddziaływanie na komórki. Działanie ozonków polega na umożliwieniu i intensyfikacji poszczególnych reakcji chemicznych z udziałem najważniejszego dla regeneracji i obrony komórek pierwiastka – tlenu. Dzięki właściwościom utleniającym ozonki dają potężny zastrzyk energii.

Badania naukowe dowiodły, że ozon ma właściwości wiązania się z tłuszczami. Tworzy substancje, które pod wpływem wody uwalniają wolny tlen. Najlepszym tłuszczem, z którym można związać ozon jest oliwa z oliwek (extra virgin) tłoczona na zimno. Oliwa taka ma duże znaczenie w kosmetologii i dermatologii będąc podstawą wielu preparatów chroniących skórę i zabezpieczających ją przed starzeniem. Właściwości oliwy z oliwek znali już starożytni. Rytualne namaszczanie oliwą oprócz kontekstu religijnego i obrzędowego miało na pewno derywaty zdrowotne. Zawiera ona m.in. ponad 80% jednonienasyconych kwasów tłuszczowych, witaminę E, polifenole pochodzenia roślinnego. Nasza firma wiążąc ozon produkowany z czystego tlenu z najwyższej jakości oliwą kreteńską extra virgin wytwarza naturalnego pochodzenia, dobroczynny dla cery, jałowy i trwały preparat. Dzięki oleistej postaci jest on łatwy do stosowania i łatwo przenika do głębokich warstw skóry. Pod wpływem naturalnej wilgoci skóry, potu uwalniają się z niej substancje czynne biologicznie, które działają ochronnie, natleniająca i rewitalizująco. Jednoczesne, niszczące drobnoustroje właściwości ozonu powodują, że ozonowana oliwa może być stosowana za­równo do poprawiania wyglądu zdrowej skóry, jak i do leczenia oraz łagodzenia różnych jej zmian chorobowych, takich jak: opryszczka, oparzenia słoneczne, odczyny po radioterapii, otarcia kikutów kończyn przez leje protez, rany, odleżyny, zmiany łuszczycowe, zapalne i owrzodzenia. Stanowi ona również doskonały środek do profilaktyki zakażeń stóp.

Reakcja ozonu w oliwie w celu rozbicia wiązania sp2 i syntezy ozonku 1,2,4 trioksolanu jest procesem kontaktowania się faz. Nasza firma stosuje barbotaż, czyli przepuszczanie ozonu w postaci pęcherzyków przez oliwę. Pęcherzyki zwiększają powierzchnię kontaktu między ozonem a oliwą. Jest to proces absorpcji, podstawowe zagadnienie inżynierii chemicznej. Barbotaż może być swobodny lub łańcuchowy. W pierwszym, pożądanym przypadku pęcherzyki ozonu nie łączą się ze sobą, w drugim – tak. Wtedy ozon występuje w postaci słupa gazu. Parametry procesu absorpcji zależą przede wszystkim od wielkości pęcherzyków, prędkości przepływu ozonu oraz lepkości oliwy. Wytworzenie pęcherzyka wymaga nadciśnienia wypełniającego go ozonu w stosunku do ciśnienia otaczającej go oliwy. Należy pokonać siły napięcia powierzchniowego. Wyliczony został czas potrzebny do uzyskania odpowiedniego stężenia ozonku przy zadanej geometrii naczynia i parametrach reakcji. Przegląd literatury fachowej, żmudna praca w naszym laboratorium i pomoc pracowników zaprzyjaźnionych uczelni przyczyniły się do sukcesu. Dlatego wytwarzana przez naszą firmę ozonowana oliwa z oliwek ma potwierdzone analitycznie i powtarzalne statystycznie stężenie ozonku (1,2,4 trioksolan). Zapewnia ono pożądane własności tej substancji oraz gwarantuje jej trwałość. Stosując metody statystyczne, analitycznie jest badane stężenie ozonku, aby uczynić zadość procedurom stosowanym przy produkcji leków. Przy przechowywaniu w warunkach domowych oliwa ozonowana utrzymuje swe własności przez osiemnaście miesięcy. Przy korzystaniu z oliwki ozonowanej należy potrzebną ilość wylewać, np. na spodeczek w taki sposób, aby nie wprowadzić zanieczyszczeń do butelki.

Zamawianie oliwki ozonowanej:

– ilości powyżej 50 L w kanistrach bezzwrotnych 5 L w firmie producenta:

Laboratorium naukowo-wdrożeniowe Korona Wojciech Luft

ul. Narutowicza 94/96;
97-300 Piotrków Trybunalski

luft@chemist.com

Zamawianie oliwki ozonowanej w butelkach:

50, 100, 150, 200, 250 mL i większe butle oliwy w firmie:

CzystyOzon

ul. Siewna 15 lok. 9
94-250 Łódź
NIP: 658-175-16-55
tel.: 796 072 972
www.czystyozon.pl
biuro@czystyozon.pl
Fanpage FB: www.facebook.com/CzystyOzon

 

Dystrybutor w Łodzi:

CzystyOzon

ul. Siewna 15 lok. 9
94-250 Łódź
NIP: 658-175-16-55
tel.: 796 072 972
www.czystyozon.pl
biuro@czystyozon.pl
Fanpage FB: www.facebook.com/CzystyOzon

Oliwa ozonowana – cena

W porównaniu z produktami amerykańskimi i niemieckimi (naszą konkurencją) cena naszej oliwy ozonowanej jest rewelacyjna. Oferujemy najwyższej klasy produkt – oliwę ozonowaną o świetnym stosunku ceny do jakości. Przy hurtowych zamówieniach firm farmaceutycznych i kosmetycznych możliwość negocjacji ceny. Oczywiście, cena oliwy ozonowanej jest uzależniona od zamówienia, jego powtarzalności.

 

 

Ulotki informacyjne na temat oliwy ozonowanej

 

 

 

Nasi partnerzy

WordPress Lightbox Plugin